Tânără de 24 de ani condamnată la închisoare, după ce a mințit că are cancer în fază terminală pentru a primi bani

Data publicării:
hanna

O australiancă a fost condamnată la trei luni de închisoare cu executare, după ce a mințit că suferă de cancer în fază terminală, pentru a obține bani de la familie și prieteni, scrie BBC News.

Hanna Dickenson, în vârstă de 24 de ani, a primit 31.000 de dolari de la părinții ei, pe care i-a mințit că este bolnavă de cancer. Părinții ei s-au mobilizat pentru a strânge donații de la prieteni, însă tânăra a cheltuit apoi banii pe vacanțe și ieșiri în oraș.

Judecătorul care a condamnat-o pe tânără i-a spus că farsa pe care ea a pus-o la cale este „dezgustătoare”: „Ți-ai bătut joc de dorința oamenilor de a ajuta. Acești oameni au muncit din greu și au băgat mâna în buzunar pentru a te ajuta”.

O persoană bolnavă de cancer, abia externată din spital după tratament, a donat cel puțin 10.000 de dolari australieni pentru „cazul” Hannei, în timp ce o alta a donat de patru ori bani crezând că astfel i-ar putea salva viața tinerei.

Înșelătoria a fost demascată după ce unul dintre cei care au donat bani a văzut mai multe imagini cu Hanna pe Facebook, pe care aceasta le făcuse într-o vacanță scumpă.

Cazul Hannei a fost comparat de presa australiană cu cel al lui Belle Gibson, bloggerița amendată anul trecut cu 410.000 de dolari australieni după ce a mințit că s-a vindecat în mod miraculos de cancer la creier.

Hanna Dickenson vrea acum să facă apel la decizia judecătorilor, considerând că pedepasa este prea grea.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri