Tânără în stare gravă, după ce a fost incendiată în drum spre tribunal, unde urma să depună mărturie împotriva violatorilor ei

Data publicării:
terapie intensiva
Ultimele imagini pe care le vede un bolnav Covid înainte de a muri. Foto: Getty Images

O tânără de 23 de ani, presupusă victimă a unui viol, este în stare foarte gravă după ce a fost incendiată în drum spre sala de judecată în care urma să depună mărturie.

Tânăra urma să fie audiată în procesul în care i-a acuzat pe doi bărbați că au violat-o, în luna martie, în Uttar Pradesh, India, potrivit BBC NEWS.

Se află acum în stare critică în spital, unde este tratată pentru arsurile extrem de grave suferite. Cinci bărbați, inclusiv unul dintre presupușii violatori, au fost arestați sub suspiciunea de incendiere, potrivit informațiilor furnizate de poliție.

Tânăra era în drum spre gară de unde urma să ia trenul spre tribunal când a fost atacată de un grup de bărbați. Aceștia au dus-o pe un câmp din apropiere și i-au dat foc.

Incidentul șocant s-a petrecut în districtul Unnao, unde, recent, s-a petrecut un alt caz de viol. În luna iulie, un politician local a fost acuzat de crimă după ce o femeie care l-a reclamat pentru viol a fost rănită grav de o mașină care a lovit-o intenționat. Două rude ale tinerei au fost ucise, iar avocatul ei a fost rănit.

De altfel, în India tot mai multe femei cad victime agresorilor sexuali și în multe cazuri s-a ajuns la crimă. La finele lunii noiembrie, o tânără medic veterinar a fost violată de patru indivizi care apoi au ucis-o prin incendiere. Cazul a stârnit indignare și oameni din mai multe localități au ieșit la proteste.

În India, se înregistrează zilnic aproximativ 92 de cazuri de viol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri