Țara care trece printr-o invazie de scorpioni în zonele orașelor

Data publicării:
scorp

Brazilia trece printr-o adevărată invazie de scorpioni în orașe. Arahnidele vin în zonele urbane în căutare de hrană.

Migrația acestora în orașe este atât de mare, încât autoritățile braziliene au emis avertismente la scară națională, transmite Newsweek.

Expansiunea imobiliară și defrișările de pădure sunt cei doi factori care stau la  baza acestui aflux masiv de scorpioni.

Circa 184 de persoane și-au pierdut viața anul trecut în urma înțepăturilor de scorpion, în întreaga țară, iar 126.000 de persoane au suferit leziuni non-letale, potrivit statisticilor oficiale.

Săptămâna trecută, o fetiță de 4 ani a murit în metropola Sao Paulo din cauza unui scorpion.

Autoritățile sunt îngrijorate acum că așezările mici nu au resursele necesare ca să facă față invaziei.

Scorpionul galben – Tityus serrulatus – este unul dintre cei mai periculoși scorpioni care pot fi întâlniți în Brazilia.

Din cauza despăduririlor, arahnidele și-au părăsit habitatul natural din savană și s-au mutat în canalele de colectare a apei pluviale și în gropile de gunoi. Scorpionii sunt atrași în astfel de locuri datorită abundenței de gândaci, hrana lor favorită.

„Contactul cu ființele umane este foarte mare. Personal, cred că lucrurile se vor înrăutăți”, este de părere Rogerio Bertani, cercetător în cadrul Institutului Butantan din Sao Paulo.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri