Sari la conținut

Țara în care tot mai multe femei se apropie de 100 de ani. Cât vor trăi româncele

Speranța de viață a femeilor din Coreea de Sud vă depăși 90 de ani, potrivit unui studiu realizat de Imperial College London și Organizația Mondială a Sănătății. În ceea ce privește România, speranța de viață va ajunge, până în 2030, la 81,24 de ani în cazul femeilor și de 74,21 în cel al bărbaților.

Beijing Park Life A Respite From Urban Growth

FOTO: Gulliver/Getty Images

În prezent, japonezele trăiesc cel mai mult, dar sud-coreencele și franțuzoaicele vor avea o viață mai lungă, informează BBC. 

Conform studiului citat, speranța de viață va crește la nivel global până în 2030. În ceea ce privește Coreea de Sud, educația și nutriția vor face diferența.

Sud-coreenii au rezultate mai bune decât alții în lupta cu hipertensiunea și au și cea mai redusă rată a obezității din lume”, explică unul dintre cercetătorii care au realizat studiul, profesorul Majid Ezzati.

Acesta explică și de ce femeile trăiesc mai mult ca bărbații: „ În mod tradițional, bărbații au un stil de viață mai puțin sănător. Ei fumează și beau mai mult, au parte de mai multe accidente de circulație și de crime. Totuși, pe măsură ce stilul de viață al femeilor și cel al bărbaților devin similare, același lucru se întâmplă și cu longevitatea lor”.

Țările care investesc mai mult în sistemul de sănătate și îl fac accesibil tuturor locuitorilor stau cel mai bine în clasamentul speranței de viață, concluzionează Majid Ezzati.