Țara în care tot mai multe femei se apropie de 100 de ani. Cât vor trăi româncele

Data actualizării: Data publicării:
Beijing Park Life A Respite From Urban Growth
BEIJING, CHINA - JUNE 10: Elderly Chinese people perform tai-chi while exercising at Ritan Park on June 10, 2016 in Beijing, China. Ritan, meaning 'sun altar', is among the oldest parks in Beijing, built in the early 1500s during the Ming dynasty for the emperor to make sacrifices to the sun. Less than half a kilometer square, Ritan these days is considered an oasis of green space in a sprawling city of skyscrapers, notorious air pollution, and a population of over 20 million people. Most Chinese live in small apartments with no access to gardens, leaving parks as a welcome haven for people, especially the elderly, to exercise, socialize, or enjoy a degree of privacy. The average day at Ritan is a showcase of conventional routines such as jogging, dancing, and martial arts, mixed with the assortment of odd activities -- including 'voice exercises' and back-scratching on trees -- that are known to be unique staples of Beijing park life. (Photo by Kevin Frayer/Getty Images)

Speranța de viață a femeilor din Coreea de Sud vă depăși 90 de ani, potrivit unui studiu realizat de Imperial College London și Organizația Mondială a Sănătății. În ceea ce privește România, speranța de viață va ajunge, până în 2030, la 81,24 de ani în cazul femeilor și de 74,21 în cel al bărbaților.

Beijing Park Life A Respite From Urban Growth
FOTO: Gulliver/Getty Images

În prezent, japonezele trăiesc cel mai mult, dar sud-coreencele și franțuzoaicele vor avea o viață mai lungă, informează BBC. 

Conform studiului citat, speranța de viață va crește la nivel global până în 2030. În ceea ce privește Coreea de Sud, educația și nutriția vor face diferența.

Sud-coreenii au rezultate mai bune decât alții în lupta cu hipertensiunea și au și cea mai redusă rată a obezității din lume”, explică unul dintre cercetătorii care au realizat studiul, profesorul Majid Ezzati.

Acesta explică și de ce femeile trăiesc mai mult ca bărbații: „ În mod tradițional, bărbații au un stil de viață mai puțin sănător. Ei fumează și beau mai mult, au parte de mai multe accidente de circulație și de crime. Totuși, pe măsură ce stilul de viață al femeilor și cel al bărbaților devin similare, același lucru se întâmplă și cu longevitatea lor”.

Țările care investesc mai mult în sistemul de sănătate și îl fac accesibil tuturor locuitorilor stau cel mai bine în clasamentul speranței de viață, concluzionează Majid Ezzati.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri