Ţara vandalizată de hoţii care profită de pe urma pandemiei: "Sistemul de justiţie penală nu este în concediu"

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu catuse
Un român, considerat cel mai periculos agresor sexual din Spania, a fost condamnat la aproape 300 de ani de închisoare Foto: Getty Images

Preşedintele statului Africa de Sud, Cyril Ramaphosa, a transmis un avertisment pentru cei care încearcă să profite de pe urma acestei crize mondiale, scrie News24.

Cyril Ramaphosa a oferit acest comunicat de presă deoarece au fost raportate mai multe distrugeri de bunuri publice, printre care şcolile jefuite, vandalizate şi incendiate sau furturile de cabluri de electricitate, care au provocat daune asupra infrastructurii.

„Este condamnabil că sunt criminali care profită de această perioadă pentru a încălca legea, într-un moment în care autorităţile însărcinate cu aplicarea legii sunt ocupate cu susţinerea efortului naţional de a controla pandemia. Vandalizarea proprietăţii publice în timp ce toată ţara se confruntă cu greutăţi din cauza izolării demonstrează o profundă lipsă de respect şi desconsideraţie faţă de majoritatea sud-africanilor care respectă legea, scrie Mediafax.

Cyril Ramaphosa are un mesaj dur pentru cei care vor să profite de pe urma pandemiei cu coronaviurs şi îi avertizează că autorităţile patrulează şi îşi fac datoria.

"Am un mesaj pentru criminalii care cred că pot să profite. Sistemul de justiţie penală nu este în concediu şi autorităţile se vor ocupa de cei care încalcă legea", a mai spus preşedintele.

Africa de Sud, cu peste 1.600 de cazuri de coronavirus şi 11 decese, a impus carantină pentru 3 săptămâni.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri