Sari la conținut

TEAMĂ DE EBOLA. Kenya își închide granițele pentru pasagerii care vin din statele cu focare de febră hemoragică

FOTO: AFP/MEDIAFAX

„În interesul sănătăţii publice, Guvernul Kenyei a (...) hotărât să suspende temporar intrarea în Kenya pentru pasagerii care vin sau au trecut prin cele trei ţări africane afectate de Ebola, şi anume Sierra Leone, Guineea şi Liberia", a declarat ministrul kenyan al Sănătăţii, James Macharia.

Măsura va intra în vigoare începând de miercuri, ora locală 00.00 (miercuri, 00.00, ora României) şi va viza toate punctele de intrare în ţară, a precizat ministrul kenyan.

În schimb, personalul medical implicat în lupta împotriva epidemiei şi kenyenii care se întorc în ţară din Sierra Leone, Guineea şi Liberia nu vor fi afectaţi de această măsură, a anunțat ministrul, însă vor face obiectul "unui control aprofundat (...) şi vor fi, în caz de necesitate, plasaţi în carantină".

Niciun caz de Ebola nu a fost pentru moment înregistrat în Kenya. Patru cazuri suspecte s-au dovedit a fi negative.

În cinci luni, epidemia de febră hemoragică Ebola, detectată în Africa de Vest şi cea mai gravă de la descoperirea bolii în 1976, a provocat moartea a 1.145 de persoane, potrivit ultimului bilanţ al OMS.

În Europa, un preot spaniol a murit săptămâna aceasta, după ce s-a îmbolnăvit de Ebola în timpul unei misiuni în Africa.