Sari la conținut
News Alert

Televiziunea NBC a fost dată în judecată pentru ucidere din culpă

Televiziunea americană NBC a fost dată în judecată pentru ucidere din culpă de familia unei femei care a murit după ce ar fi căzut din scaunul ei rulant în apropiere de platoul de filmare al emisiunii „America's Got Talent”, scrie hollywoodreporter.com.

televiziune nbc

FOTO: Shutterstock

Familia lui Maureen Allen susţine că femeia a murit pe 25 iunie 2017, deoarece a suferit răni grave pe 26 martie, în acelaşi an, după ce a căzut din scaunul rulant, din cauza unui obstacol care i-a blocat accesul la o rampă pentru persoane cu dizabilităţi aflată la centrul Pasadena Civic Auditorium, potrivit News.ro.

Maureen Allen, atunci în vârstă de 79 de ani, şi soţul ei erau voluntari pentru cea de-a 67-a ediţie a târgului anual pentru ştiinţă şi inginerie din comitatul Los Angeles, care avea loc la acel centru. Ambii se aflau în scaune rulante motorizate. Cei doi au descoperit că punctele de acces pentru persoane cu dizabilităţi în Pasadena Civic Auditorium era blocat, pentru că urma ca acolo să fie filmat show-ul „America's Got Talent”.

„Remorci şi echipamente ale show-ului de televiziune blocau toate punctele de acces în clădire, în afară de unul”, a scris avocatul Brian Panish.

„Totuşi, pentru a avea acces la acea rampă, persoanele cu dizabilităţi erau obligate să manevreze scaunele rulante peste un obstacol mare – un protector pentru cabluri de alimentare, care bloca singura cale disponibilă”, a adăugat acesta.

Potrivit plângerii, roata din faţă a scaunului lui Maureen Allen s-a prins în obstacol, după care a căzut într-o parte. Femeia a fost aruncată din scaun pe asfalt, incidentul cauzându-i o ruptură de şold şi răni la cap şi braţe. Familia lui Allen susţine că aceste răni i-au cauzat femeii un accident vascular cerebral şi că a fost nevoie ca aceasta să sufere mai multe intervenţii, inclusiv o intervenţie de înlocuire de şold.

Familia lui Maureen Allen a dat în judecată şi oraşul Pasadena din comitatul Los Angeles, precum şi pe producătorii show-ului.

NBC nu a răspuns încă la solicitarea The Hollywood Reporter de a oferi un punct de vedere.

Pe aceeași temă