TEROARE LA PARIS. Posibil complice al atentatorilor, arestat săptămâna trecută în Germania

Data publicării:
catuse

Bărbatul din Muntenegru a fost oprit de un filtru al poliţiei pe o şosea din Bavaria, săptămâna trecută. Oamenii legii au văzut în maşină o piesă a unui pistol, aşa că l-au reţinut imediat pe bărbat. La un control amănunţit, în vehicul a fost găsită o ascunzătoare în care era un adevărat arsenal.

Oliver Bendixen, reporter Bayerische Rundfunk:Opt puşti automate Kalaşnikov, două pistoale, un revolver, muniţia pentru ele, două grenade şi 200 de grame de explozibil TNT.

După ce au cercetat telefonul mobil şi sistemul de navigaţie al maşinii, poliţiştii germani au descoperit că destinaţia finală a bărbatului era Paris.

Oliver Bendixen, reporter Bayerische Rundfunk: Avea un număr de telefon din Paris salvat în telefonul mobil. Dar cel mai important, pe sistemul de navigaţie era introdusă o adresă din Paris ca adresă de destinaţie. Când a fost verificată, adresa era a unei parcări din Paris, acolo unde probabil trebuia să se întâlnească cu cei care trebuiau să ia armele.

Posibilitatea unei legături între bărbatul arestat în Germania şi atentatele de la Paris a fost confirmată chiar de către premierul Bavariei.

Horst Seehofer, primul-ministru al Bavariei:În timpul unui filtru, am făcut un arest despre care avem motive să suspectăm că ar putea să aibă legătură cu situaţia (n.red.: de la Paris).

Poliţiştii germani spun că şi-au anunţat colegii din Franţa imediat după ce bărbatul a fost reţinut, dar ofiţerii francezi nu au cerut alte detalii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri