Teroare pentru o româncă din Marea Britanie

Data publicării:
florica-tiru-romanca-terorizata-uk-sursa-kentonline

Florica Tiru, foto: kentonline.co.uk

Coşmarul româncei Florica Tiru, care locuieşte de 11 ani într-un oraş din sud-estul Marii Britanii, a început săptămâna trecută. Persoane încă necunoscute au vandalizat mormântul fiicei sale care s-a stins când avea 10 ani. Au smuls crucea şi au înfipt-o apoi cu vârful în pământ în faţa casei în care locuieşte femeia. Pe o fereastră au scris cu vopsea RIP, acronimul de la „Odihnească-se în pace”.

Florica Tiru, româncă stabilită în Marea Britanie: Într-un fel, ştiu cine este, dar nu pot să spun, până nu află poliţia prima dată.

Reporter: Este problemă legată de faptul că sunteţi din România sau este ceva legat de casă?

Florica Tiru: Nu cred... Într-un fel, am fost jignită că sunt străină şi chestii de genul acesta. Dar nu pot să spun dacă acesta este motivul sau este alt motiv.

La câteva zile de la primul incident, o persoană rămasă necunoscută a aruncat cu o cărămidă în fereastra casei româncei. Femeia în vârstă de 45 de ani nu a fost rănită, dar spune că se teme pentru viaţa ei.

Florica Tiru, româncă stabilită în Marea Britanie: Simt că aştept să se întâmple ceva. Sunt foarte speriată. Nu am ieşit din casă de când s-a întâmplat acest lucru.

Samantha Williams, jurnalistă KentOnline: Unul dintre vecinii ei a postat pe Facebook ce s-a întâmplat şi eu am intrat în contact cu ea şi am mers acolo. Nu, nu cred că este un atac rasial, cred că este parte a unei dispute între vecini care are loc pe strada ei. Au existat unele probleme cu unii vecini.

Românca a făcut plângere la poliţie, dar anchetatorii încă nu au prins atacatorii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri