Teroriştii islamişti continuă atacurile. Atentate teroriste în Liban și Nigeria

Data publicării:
nigeria-liban

Ţinta atacului din Liban a fost o cafenea din cartierul alawit, din Tripoli, în nordul ţării. Alawiţii sunt o ramură a islamului şiit din care face parte şi preşedintele sirian Bashar al-Assad. Atentatul a fost revendicat de Frontul al-Nusra, o grupare a rebelilor sirieni, afiliată Al-Qaeda, care a declarat că este o răzbunare pentru sunniţii care au suferit în Siria şi Liban.

Prima explozie a avut loc în cafenea. Oamenii s-au adunat acolo să vadă ce se întâmplă şi a doua explozie a avut loc la intrarea în cafenea. Au fost doi atentatori sinucigaşi.

Un alt atac sinucigaş a avut loc într-un oraş din nord-estul Nigeriei. Potrivit autorităţilor locale, atentatorul a fost o fată în vârstă de doar 10 ani. Atacul a fost organizat de Boko Haram, o grupare teroristă care de cinci ani se luptă cu autorităţile nigeriene pentru crearea unui califat islamic în nordul ţării. Nigeria este cel mai mare producător de energie din Africa şi cea mai populată ţară de pe continent. Populaţia este jumătate creştină, jumătate musulmană. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri