Testul nuclear, sărbătorit cu dansuri şi cântece în Coreea de Nord

Data publicării:
manifestatie coreea nor

Nord-coreenii au fost cuprinşi de entuziasm după ce regimul comunist a anunţat testarea cu succes a unei bombe cu hidrogen. Dar în regiune nu este niciun motiv de sărbătoare, dimpotrivă, tensiunile din peninsulă au atins cote alarmante. Răspunsul Coreei de Sud a fost reintroducerea mesajelor de propagandă transmise prin megafoanele de la graniţa celor două naţiuni rivale. Decizia a fost descrisă de un înalt oficial de la Phenian drept o încercare de a împinge situaţia către război.

„Pentru că sunt invidioşi pe succesul testului făcut de noi cu o bombă cu hidrogen, Statele Unite şi aliaţii lor împing situaţia la limita războiului prin reluarea mesajelor de propagandă”, a spus Kim Ki Nam, secretarul Partidului Muncitoresc.

La Seul, 300 de veterani ai armatei sud-coreene au cerut Guvernului să se pregătească pentru reizbucnirea conflictului cu Nordul şi au sugerat chiar că dezvoltarea propriului program nuclear ar fi singura cale de a riposta provocărilor ţării vecine.

Coreea de Sud a cerut ajutorul Statelor Unite pentru a-şi consolida securitatea în urma testului nuclear din Coreea de Nord, chiar dacă nu se ştie cu certitudine dacă a fost vorba despre o bombă cu hidrogen. Reprezentanţii militari ai celor două ţări au convenit amplasarea de armament american în peninsulă fără a preciza despre ce arsenal va fi vorba. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri