Thailanda, confruntată cu cel mai grav val al pandemiei COVID-19, prelungește cu 2 luni starea de urgență

Data actualizării: Data publicării:
un barbat imbracatin costum deprotectie deznfecteaza o strada din bangkok ca masura de potectie impotriva covid 19
Thailanda se luptă cu cel de-al treilea val al pandemiei. Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut de 4 ori în doar 7 săptămâni, iar cel al deceselor a crescut de 7 ori. Foto: Profimedia Images

Thailanda va prelungi cu două luni starea de urgență la nivel național. Țara este afectată de cel mai grav val al pandemiei de până acum, cu o creștere semnificativă a numărului de infectări cu COVID-19 și decese, relatează Bloomberg.

Centrul pentru gestionarea situației C
OVID-19, condus de premierul Prayuth Chan-Ocha, a aprobat vineri extinderea stării de urgență până la sfârșitul lunii iulie, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, Taweesilp Visanuyothin. Decretul, care permite guvernului să eficientizeze planurile de control al pandemiei fără aprobări multiple de la diferite agenții, este în vigoare din martie 2020.

Thailanda se luptă cu cel de-al treilea val
al pandemiei, iar numărul de infectări cu COVID-19 a crescut de 4 ori în doar 7 săptămâni, iar cel al deceselor a crescut de 7 ori. Valul de infectări, care a izbucnit în cluburile de divertisment nocturn din Bangkok la începutul lunii aprilie, s-a răspândit acum în comunități aglomerate, șantiere de construcții și închisori, cu zeci de focare înregistrate în capitala țării.

Variantă indiană a SARS-Cov2, mai contagioasă, a fost detectată de asemenea la 15 muncitori de pe un șantier de construcții din nordul Bangkokului. Este primul focar de infectare cu tulpina indiană descoperit în Thailanda, a spus Taweesilp.

În Thailanda au fost făcute 2,6 milioane de vaccinuri împotriva COVID-19, dar ritmul de vaccinare este lent din cauza ofertei limitate de vaccinuri, în condițiile în care țara are aproape 70 de milioane de locuitori. Prioritate la vaccinare au cadrele medicle și locuitorii zonelor în care s-au înregistrat focare sau ai regiunilor care se pregătesc să se redeschidă pentru turiștii vaccinați anul acesta. Dar guvernul a adăugat și muncitori pe lista de priorități, pentru a reporni economia.

Thailanda și-a redus perspectivele de creștere economică pentru acest an, din cauza întârzierii redeschiderii frontierelor pentru turiștii străini și a ritmului lent de vaccinare. Consiliul Național pentru Dezvoltare Economică și Socială a declarat săptămâna aceasta că economia poate crește cu 1,5%-2,5% anul acesta, mai puțin decât estimările de 2,5% -3,5% din februarie.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri