The Guardian: Un muncitor nepalez moare la fiecare două zile, pe șantierele stadioanelor din Qatar

Data publicării:
muncitori

(Foto © Guliver/GettyImages)

Între ianuarie și noiembrie 2014, 157 de muncitori nepalezi și-au pierdut viața pe șantierele stadionelor care sunt construite în Qatar, au declarat reprezentanți ai agenției pentru ocuparea forței de muncă din Nepal.

Cele mai multe decese au fost din cauza stopurilor cardiace – 67. Potrivit sursei citate, doar 34 de decese au fost înregistrate oficial ca accidente de muncă, iar opt și-au pierdut viața după atacuri de cord.

Jurnaliștii de la The Guardian consideră că, dacă ar fi raportate toate decesele, atunci „cel mai probabil” rata deceselor ar fi de mai mult de un muncitor pe zi.

Cotidianul menționează că organizațiile pentru drepturile omului au acuzat autoritățile din Qatar că au întârziat să investigheze decesele și reforma legislației în domeniul muncii.

Specialiștii consultați de jurnaliști estimează că, în total, la finalul anului aproape 190 de muncitori își vor fi pierdut viața pe șantierele din această țară.

Potrivit aceluiași raport, guvernul a confirmat că 964 de muncitori din Nepal, India și Bangladesh au murit în 2012 și 2013 în Qatar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri