Timp de 17 ani s-a crezut că s-a sinucis, dar o scrisoare anonimă a dezvăluit un secret tulburător. Ce s-a întâmplat cu Lisa

Data actualizării: Data publicării:
tanara blonda
Lisa Gabriele avea 20 de ani în ianuarie 2005, când a murit FOTO: Corriere.it

Răsturnare incredibilă de situație în cazul unei tinere de 20 de ani despre care s-a crezut timp de 17 ani că s-a sinucis. O scrisoare anonimă trimisă anchetatorilor a făcut lumină în acest caz, stabilindu-se că tânăra a fost, de fapt, omorâtă de iubitul ei, polițist italian. Marți dimineață, bărbatul a fost arestat.

Lisa Gabriele avea 20 de ani în ianuarie 2005, când a murit. A fost găsită în mașina ei, la marginea orașului Montalto Uffugo din Calabria. Lângă mașină au fost găsite câteva sticle de whisky, medicamente și un bilet de adio. După o anchetă sumară, în baza probelor existente, moartea ei a fost declarată sinucidere, potrivit Corriere della Sera.

Dar în 2019 procurorii au primit o scrisoare anonimă, iar dosarul a fost redeschis. Scrisoarea conținea informații pe care anchetatorii nu le-au aflat niciodată. Acum, la 3 ani distanță, Maurizio Mirko Abate, de 50 de ani, fost polițist rutier, a fost arestat sub acuzația de crimă.

Anchetatorii au aflat despre relația dintre cei doi din scrisoarea anonimă, semnată totuși cu „un polițist cinstit”. Au mai obținut indicii potrivit cărora Lisa ar fi fost sufocată cu o pernă pe care o purta în zona abdomenului pentru a simula o sarcină.

S-a stabilit că Lisa Gabriele avea o relație cu polițistul Maurizio Mirko Abate, care era căsătorit. Pentru că era hotărâtă să-l determine pe acesta să-și părăsească soția pentru ea, a mințit că este însărcinată. În schimb, conform anchetei, fostul polițist confruntat cu această alegere, ar fi decis să-și ucidă amanta, făcând apoi ca moartea ei să pară o sinucidere.

După redeschiderea cazului, trupul fetei a fost exhumat, iar telefonul ei mobil a fost din nou examinat de informaticieni. Au fost obținute probe materiale suficiente care să susțină acuzația de omor împotriva fostului iubit.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri