Tone de gunoi și rămășițele a patru oameni au fost recuperate de pe Muntele Everest

Data publicării:
base camp nepal everest GettyImages-2000530
FOTO; Gulliver/GettyImages

11 tone de gunoi şi rămăşiţele a patru oameni au fost recuperate de pe Everest în campania de curăţenie organizată de Nepal.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Au fost găsite pe munte deşeuri vechi şi de câteva zeci de ani, au precizat autorităţile, care nu au comentat însă în privinţa vechimii rămăşiţelor omeneşti.

Cei 20 de căţărători şerpaşi care au participat la campania de curăţenie au descris imagini deplorabile: pante pline de excremente umane, de tuburi de oxigen folosite, corturi sfâşiate, funii, scări stricate, conserve şi ambalaje de plastic. Iarna gunoiul şi trupurile celor care mor pe versanţi sunt îngropate în omăt.

Ies la iveală vara când zăpezile se topesc. Din 1954 când Edmund Hillary a ajuns pentru prima oară în vârf, 5.000 de oameni au bifat această reuşită, iar alte mii au încercat.

Anul acesta Nepalul a emis 380 de permise, de 11.000 dolari fiecare - o importantă sursă de venit pentru această ţară săracă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri