Tonga a raportat primul caz de coronavirus de la debutul pandemiei

Data publicării:
Tropical island beach beyond ocean surface, Vava'u, Tonga, Pacific Ocean
Plajă tropicală în Tonga. Foto: Profimedia Images

Tonga a raportat prima infecţie cu noul coronavirus la aproape doi ani de la debutul pandemiei. Infecţia cu COVID-19 a fost confirmată la o persoană vaccinată cu schema completă care se întorsese din Noua Zeelandă, informează BBC.

Ministrul neozeelandez al sănătăţii a declarat că persoana respectivă fusese testată negativ înainte de a se îmbarca din Cristchurch, Noua Zeelandă, într-o cursă aeriană, cu 215 de pasageri la bord, cu destinaţia Tonga.

Ministrul sănătăţii din Tonga, Siale Akau'ola, a declarat că persoana infectată cu coronavirus suferă de o formă uşoară a bolii, şi a fost vaccinată cu a doua doză anti-COVID la jumătatea lunii octombrie

„Trebuie să fim pregătiţi pentru situaţia în care şi alte persoane vor fi confirmate pozitiv cu noul coronavirus”, a declarat premierul tongan Pohiva Tu'i'onetoa, care i-a avertizat pe locuitorii principalei insule Tongatapu a arhipeleagului Tonga că e posibilă impunerea unui lockdown.

Tonga are o populaţie de peste 100.000 de locuitori şi era una dintre puţinele ţări rămase pe planetă care nu a raportat vreo infecţie cu coronavirus. Doar o treime din populaţie s-a vaccinat anti-COVID. Mii de persoane s-au prezentat la centrele de vaccinare după apariţia informaţiei referitoare la primul caz de coronavirus în această ţară.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri