Top. Qantas Airlines, cea mai sigură companie aviatică din lume

Data publicării:
avion Qantas

 

Compania a primit șapte stele și titlul este motivat, printre altele, de faptul că din anii '50 încoace nu a înregistrat niciun incident care să se soldeze cu vreo victimă, potrivit AirlineRatings.com., citat de CNN.

În top 10 cele mai sigure companii aeriene se mai află, în ordine alfabetică: Air New Zealand, All Nippon Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, Eva Air, Royal Jordanian, Singapore Airlines și Virgin Atlantic.

Dintre cele 448 de companii analizate de AirlineRatings.com, 137 au rating de șapte stele, printre care și TAROM (șapte stele pentru siguranță, 3,5 stele pentru produs). Aproape 50 au trei stele sau mai puțin. Printre cele mai prost cotate este Kam Air, compania din Afganistan.

Multe companii funcționează ani de zile fără să treacă prin vreun incident semnificativ, cu atât mai puțin o prăbușire. De aceea, este destul de dificil să se facă distincția între marile companii ale lumii, din punct de vedere al siguranței.

În afară de datele privitoare la eventuale incidente și auditul primit de la asociațiile care gestionează aviația, site-ul ia în calcul calitatea ofertei „in-flight” - inclusiv entertainment-ul, locurile și mâncarea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri