Topul celor mai vizitate capitale. Pe ce loc se află Bucureștiul

Data publicării:
Terasa Centrul Vechi Bucuresti - Guliver GettyImages

Londra a fost desemnată cea mai vizitată capitală din lume anul acesta. Este urmată de Paris și Amsterdam, în timp ce Bucureștiul se află abia pe poziția 61 la nivel mondial și pe 28 în topul capitalelor europene, arată o analiză realizată de platforma online Momondo.ro.

De altfel, orașele europene domină clasamentul, ocupând primele șapte poziții în ierarhia atragerii turiștilor. Spun specialiștii că punctele forte țin de istoria bogată, frumusețile naturale și nivelul de trai, care contribuie la dezvoltarea industriei turismului.

Analiza mai arată că turiştii sunt atraşi şi de preţurile reduse pentru cazare. Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazării sunt Ankara, Kiev şi Chişinău, cu prețuri ce nu depășesc 60 de euro pe noapte.

În București, prețul mediu al unei nopți de cazare este de 84 de euro, astfel ţara noastră se clasează pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume, fiind puţin mai accesibilă decât Buenos Aires, dar mai scumpă decât Minsk sau Moscova.

Cele mai scumpe oraşe analizate sunt Monaco și Nassau, cu prețuri ce variază între 300 și 400 de euro pe o singură noapte de cazare.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri