Tornade, inundaţii şi furtuni de zăpadă în SUA. Cel puţin 44 de oameni au murit

Data publicării:
vreme extrema sua getty

Vremea rea a făcut victime şi a creat probleme în mare parte din ţară.

În urmă cu aproape o săptămână, un front atmosferic de furtună, asociat temperaturilor anormal de ridicate, s-a instalat deasupra Statelor Unite. Din această cauză, în unele state s-au produs tornade, iar în altele a plouat sau a nins neobişnuit de mult.

În Anderson, Carolina de Sud, pământul îmbibat de ploaie a cedat, ducând la surparea unui drum. O groapă de câţiva metri s-a format în asfalt, expunând o conductă şi punând în pericol alimentarea cu apă a localităţilor învecinate.

În Mississippi, trei barje staţionate pe un canal navigabil au fost luate de viitură şi zdrobite de un baraj, iar una dintre ele s-a şi scufundat.

În Kansas, vântul puternic a scos de pe pistă un avion cu 160 de oameni la bord, chiar în timp ce se pregătea să decoleze. Nimeni nu a fost rănit, dar toate zborurile au fost anulate.

Între timp, o filmare din elicopter dezvăluie dimensiunile dezastrului provocat de o uriaşă tornadă care a afectat un orăşel de lângă Dallas. Cel puţin opt oameni au fost ucişi şi 1.600 de clădiri au fost distruse de vântul care a depăşit 320 de kilometri pe oră. Alte trei tornade au provocat moartea a încă trei persoane din regiune.

Statul Texas a fost afectat şi de inundaţii. Pompierii au intervenit pentru a salva mai mulţi şoferi surprinşi pe şosele de viituri. După ce sâmbătă, temperaturile au urcat până la 28 de grade Celsius, Texasul se pregăteşte acum de o schimbare radicală a vremii, cu ninsori, polei şi risc de inundaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri