Tortura de neimaginat la care e supusă o activistă saudită. E biciuită, electrocutată, violată aproape zilnic

Data publicării:
Loujain Alhathloul, o activistă saudită arestată și torturată
Loujain Alhathloul a fost arestată pentru că milita pentru drepturile femeilor din Arabia Saudită.

Fratele activistei saudite Loujain Alhathloul, înarcerată într-o închisoare din Arabia Saudită, scrie într-un articol publicat de CNN că sora lui este supusă unor torturi de neimaginat.

saudita torturata
Loujain Alhathloul a fost arestată pentru că milita pentru drepturile femeilor din Arabia Saudită.

Walid Alhathloul susține că Loujain le-a spus părinților săi că este biciuită, bătută, electrocutată și agresată sexual aproape zilnic, într-un beci pe care ea îl numește „palatul terorii”.

Loujain Alhathloul a fost arestată în mai 2018, alături de alte 10 activiste pentru drepturile femeilor, în Arabia Saudită. Familia ei, activiștii saudiți și organizația pentru Drepturile Omului au declarat în repetate rânduri că Loujain și celelalte femei arestate sunt bătute și violate în mod regulat în închisoare.

Ei susțin că la una dintre sesiune de interogare a fost prezent chiar și Saud al-Qahtani, consilierul prințului moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman.

Qahtani a amenințat-o pe una dintre deținute că o va viola, ucide și arunca în sistemul public de canalizare. De asemenea, Qahtani este unul dintre cei implicați în asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, în octombrie 2018.

„Când Loujain le povestea părinților noștri despre sesiunile de tortură, mâinile ei tremurau incontrolabil. Mă tem că durerea va rămâne întipărită în ea pentru totdeauna”, scrie fratele tinerei.

„Propria mea surioară este biciuită, bătută, electrocutată și agresată aproape zilic. Ea spune că uneori este trezită în toiul nopții de bărbați mascați care urlă la ea amenințăi de neimaginat”, adaugă acesta.

De asemenea, unul dintre bărbații care ar fi torturat-o pe tânără a încercat să facă presiuni asupra ei pentru ca aceasta să se mărite cu el, amenințând-o că o va viola dacă refuză.

Oficialii saudiți au justificat arestarea activistelor spunând că acestea „au conexiuni suspecte cu entități străine” și au refuzat să comenteze pe marginea acuzațiilor grave.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri