Toți combatanții grupării teroriste Stat Islamic au părăsit complexul strategic de la Ramadi

Data publicării:
silueta de terorist cu arma in mana
Gruparea Stat Islamic cere susţinătorilor să profite de războiul din Ucraina și să reia atacurile în Europa Foto: Gulliver/Getty Images

Toți combatanții Daesh (acronimul în limba arabă al grupării teroriste Stati Islamic) au plecat. Nu mai există rezistență. Forțele noastre au încercuit complexul și controlează toate intrările și clădirile adiacente”, a declarat Sabah al-Numan, purtător de cuvânt al forțelor de elită antiteroriste irakiene. El a precizat că zona urmează să fie curățată de mine și alte încărcături explozive plasate de militanții Stat Islamic înainte de sosirea forțelor guvernamentale irakiene în Ramadi.

Situat la 120 de kilometri vest de Bagdad, Ramadi este reședința provinciei majoritar sunite Al-Anbar, cea mai mare din Irak și frontalieră cu Siria, Iordania și Arabia Saudită.

Ajutate de raidurile aeriene ale coaliției internaționale conduse de SUA, forțele de elită antiteroriste și armata irakiene au reușit să intre marți în centrul orașului Ramadi în vederea recuceririi acestuia din mâinile combatanților SI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri