Toyota recheamă în service 2,8 milioane de maşini de pe piaţă

Data publicării:
toyota 20prius 20hybrid 20sursa 20toyota 20com-33452

Compania recheamă 1,5 milioane de autovehicule vândute în Japonia, 670.000 din SUA și 496.000 din Europa pentru probleme la sistemul de direcție, în timp ce pentru defecțiunile la pompa de apă sunt rechemate 630.000 de autoturisme din toată lumea. Unele mașini fac obiectul ambelor probleme, se precizează în comunicatul Toyota.

Defecțiunea la sistemul de direcție apare în condiții de rulare lentă a mașinii, a precizat un purtător de cuvânt pentru Reuters. El a afirmat de asemenea că problema, care apare în special la Prius de generația a doua și unele modele Corolla, poate fi remediată în circa 50 de minute.

Până în prezent, grupul nipon nu a fost informat cu privire la accidente rezultate în urma defecțiunilor menționate.

Este a doua decizie de acest gen în decurs de câteva săptămâni. Luna trecută, Toyota a rechemat în service 7,4 milioane de maşini din cauza unor erori la sistemul de deschidere electrică a geamurilor. A fost cea mai importantă rechemare din istoria industriei constructoare de mașini de după 1996, când uzinele Ford au adus în service opt milioane de autoturisme.

Ca urmare a rechemărilor, Toyota a fost amendată cu 50 de milioane de dolari în SUA, iar șeful companiei a fost nevoit să își prezinte scuzele în fața Congresului american, după ce grupul a fost criticat că și-a extins capacitățile de producție, însă nu a mai dat atenție calității.

În urma anunțului de miercuri, acţiunile Toyota au scăzut cu jumătate de punct (0,5 procente).

În 2009 și 2010, Toyota a rechemat în service peste zece milioane de mașini, preponderent pentru probleme la sistemul de frânare. A fost un motiv suficient pentru ca imaginea companiei nipone să fie știrbită. Președintele său, Akio Toyoda, depune acum serioase eforturi pentru a reconstrui reputaţia de seriozitate și calitate a producătorului auto, eforturi care au condus deocamdată la o creștere estimată a profitului pe acest an până la 9,7 miliarde, indică surse din piață citate de Reuters.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri