TRADIȚIE. Barack Obama i-a vizitat pe militarii din Hawaii

Data publicării:
2612obama-40597

Vacanţa lui Obama a fost scurtă. Preşedintele american revine la Washington, cu o zi mai devreme, într-o ultimă tentativă de a convinge Congresul să ajungă la un acord privind bugetul, înainte de termenul limită de 31 decembrie.

În dimineaţa zilei de Crăciun, Barack şi Michelle Obama au ţinut să fie alături de puşcaşii marini de la baza Kaneohe Bay.

Cuplul prezidenţial a stat de vorbă cu militarii şi cu familiile acestora. Preşedintele i-a asigurat de întregul său sprijin. „Evident, suntem încă pe picior de război. Chiar în aceste momente, sunt oameni care îşi riscă viaţa în fiecare zi, în Afganistan. Unii dintre voi aveţi pe cineva drag acolo. Unii veţi fi trimişi acolo”, a spus Barack Obama.

Vizitarea militarilor în ziua de Crăciun a devenit o tradiţie pentru cuplul Obama. Anul acesta, preşedintele şi-a scurtat vacanţa cu o zi, pentru a se întoarce la Washington. Soţia şi cele două fiice ale sale vor rămâne însă în Hawaii pînă la sfârşitul săptămânii. În trecut, vacanţele de sfârşit de an ale preşedinţilor americani se încheiau, de obicei, după Revelion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri