Tradiţie umilitoare. Femeile din Georgia, nemulţumite că trebuie să se supună controlului virginităţii

Data publicării:
394686

Femeile au organizat protestul în faţa Institutului de Medicină Legală din Tbilisi, acolo unde viitoarele mirese sunt obligate să meargă pentru a obţine certificatul de virginitate. Protestatarele spun că acest control încurajează perpetuarea unei nedreptăţi.

„Înţeleg că Georgia este o ţară patriarhală, înţeleg că această noţiune de virginitate există înainte de nuntă şi e importantă, dar este inacceptabil atunci când statul încurajează discriminarea femeilor”, a spus una dintre participantele la protest.

„E ceva arhaic, e greu de descris în cuvinte. În plus, e ciudat să vorbeşti despre aşa ceva în secolul al XXI-lea, nici nu merită să dai atenţie unui asemenea lucru”, a declarat o altă manifestantă pentru drepturile femeilor.

În ciuda nemulţumirilor, practica rămâne legală în fostul stat sovietic. Oricine vrea să efectueze un asemenea control o poate face fără probleme, contra unei sume de 100 de dolari. Multe dintre femei consideră această tradiţie drept o practică umilitoare, iar părerea lor este împărtăşită de tot mai mulţi bărbaţi.

„Suntem o naţiune tradiţionalistă, întotdeauna am acordat atenţie unei asemenea practici. Dar în această formă? Cred că eliberarea acestor certificate şi implicarea soacrelor în tot acest proces e ceva imoral”, spune un bărbat.

Biserica se opune modernizării societăţii

Controlul virginităţii mireselor se bucură de susţinerea entuziastă a Bisericii Ortodoxe, care a respins nu o dată orice tentativă de modernizare a societăţii georgiene. Potrivit tradiţiei locului, o femeie care nu este virgină în noaptea nunţii devine marginalizată.

Cu totul altfel stă situaţia în cazul bărbaţilor, care sunt încurajaţi să-şi înceapă viaţa amoroasă încă din adolescenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri