Tragedia aviatică din Alpi. Ultimele cuvinte ale copilotului: „Sper, vom vedea”. Andreas Lubitz ar fi luat medicamente antipsihotice

Data publicării:
andreas lubitz - getty

ACTUALIZARE 10.11. Ultimele cuvinte pe care comandantul aeronavei Germanwings le-a auzit, înainte de a ieşi din cabină, de la copilot au fost: „sper, vom vedea”. Asta a spus Andreas Lubitz atunci când pilotul i-a dat ordin să pregătească aterizarea, înainte de a părăsi cabina pentru a merge la toaletă. Dezvăluirea a fost făcută de publicaţia germană Bild, care a avut acces la transcrierea conversaţiilor din cutia neagră. Când pilotul s-a întors şi a găsit uşa cabinei blocată, a început să strige la copilot să-i deschidă, în timp ce, în fundal, pasagerii ţipau disperaţi.


În limbaj medical, copilotul Germanwings suferea de tulburare de anxietate generalizată, scrie publicaţia franceză Liberation. Este vorba despre o stare de anxietate care poate afecta pacientul şi timp de câteva luni. Tocmai de aceea, în 2010, lui Andreas Lubitz i-a fost prescris un tratament cu Olanzapină. Este vorba despre un antipsihotic folosit ca stabilizator de comportament, dar şi ca remediu contra episoadelor maniacale.

Medicii care îl tratau l-au sfătuit pe tânăr să practice mult sport pentru a dobândi încredere în el, dar şi pentru a-şi ameliora starea depresivă, potrivit publicației. Pentru că avea probleme cu somnul, copilotul a primit tratament cu Agomelatină, un antidepresiv.

Copilotul avea şi deficienţe de vedere, a relatat New York Times. Dacă aceste probleme ar fi fost descoperite de angajator, Lubitz ar fi rămas fără brevetul de zbor.

„Ce s-a întâmplat în dimineaţa zilei de 24 martie a fost opera unei persoane care era foarte bolnavă. Dacă a existat un motiv sau un scop, nu vrem să le auzim, nu este relevant. Important este ca acest lucru să nu se mai repete vreodată. Fiul meu şi toţi cei din avion nu ar trebui uitaţi niciodată”, spune Philip Bramley, tatăl unui pasager.

Şi părinţii copilotului care a intrat cu avionul plin de oameni într-un munte sunt copleşiţi de gestul fiului lor.

Tatăl a fost acolo, era prăbuşit, era un om total doborât, care purta pe umerii săi întreaga responsabilitate a acestei drame, cel puţin aşa l-am simţit eu”, a povestit Bernard Bartolini, primarul din Prads-Haute-Bléone.

O fostă iubită a lui Andreas Lubitz le-a povestit ziariştilor nemţi că acesta ar fi avut în minte un plan criminal încă de anul trecut. Tânăra, care este însoţitoare de bord la Germanwings, l-a descris ca pe un om tulburat, dar care părea că ţine lucrurile sub control.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri