Tragedia feroviară din Italia. MAE verifică dacă sunt români printre victime

Data publicării:
accident italia3

„Consulatul României la Catania s-a autosesizat cu privire la accidentul feroviar produs în cursul acestei zile în sudul Italiei. Oficiul consular român a întreprins, în regim de urgenţă, multiple demersuri specifice pe lângă autorităţile locale competente, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii accidentului, precum şi de a stabili dacă printre victime se află şi cetăţeni români”, arată un comunicat al MAE.

Instituția precizează că oficiul consular român este„ în permanentă legătură cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale”.

Cel puţin 20 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite marţi, în sudul Italiei, în urma unei coliziuni între două trenuri.

Două trenuri s-au ciocnit, marţi, în apropierea oraşului italian Bari. Majoritatea victimelor accidentului feroviar din sudul Italiei sunt studenţi şi navetişti, relatează La Repubblica, citată de News.ro, precizând că un copil mic a fost scos în viaţă dintr-unul dintre vagoanele distruse şi a fost dus la spital cu elicopterul.

Mai multe vagoane ale celor două garnituri au sărit de pe şine şi au fost distruse, iar bucăţi din ele au zburat pe rază de zeci de metri.

Fotografiile făcute din elicopter şi date publicităţii de pompieri arată violenţa impactului.

Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, dar autorităţile au lansat o anchetă. Una dintre ipotezele luate în calcul este o greşeală de semnalizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri