Tragedie în vestul Turciei. Cel puțin 200 de mineri au murit, în urma unei explozii

Data publicării:
turcia twitter

ACTUALIZARE 10.41. Turcia a decretat trei zile de doliu naţional în urma accidentului minier din vestul ţării, soldat cu moartea a 201 persoane, potrivit unui bilanţ provizoriu, a anunţat miercuri biroul de presă al premierului Recep Tayyip Erdogan. „Din cauza catastrofei produse în mina din Soma, au fost decretate trei zile de doliu începând de pe 13 mai”, se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

_____________________________________________________________________________________

201 angajaţi au murit”, a declarat ministrul Energiei, Taner Yildiz, subliniind că bilanţul riscă să crească.

„Intrăm într-o fază mai critică. Pe măsură ce timpul se scurge, ne apropiem cu paşi mari de un deznodământ nefavorabil”, a avertizat ministrul, potrivit Mediafax.

Zeci de ambulanţe şi pompieri participă, miercuri, la operaţiunea de salvare a oamenilor blocaţi în subteran. Accidentul s-a produs la o adâncime de doi kilometri într-o mină din apropierea oraşului Soma, din vestul țării, după ce unitatea de distribuţie a curentului electric a explodat.

Deflagraţia a fost urmată şi de un incendiu. Ministerul Muncii şi Siguranţei Sociale a anunţat că mina a fost inspectată ultima dată pe 17 martie, când nu au fost descoperite nereguli.

Exploziile în mine sunt frecvente în Turcia, în special în cele din sectorul privat. Accidentul cel mai grav a avut loc în 1992, când 263 de mineri au fost ucişi în urma unei explozii. 

Districtul Soma este unul dintre principalele centre de extragere a lignitului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri