Traian Băsescu a discutat la Cotroceni cu președintele Bosniei-Herțegovina

Data publicării:
20032013 20bosniac-55872

„Am exprimat susținerea Bosniei pentru începerea procesului de negociere pentru aderarea la UE, cu mențiunea că acest proces nu e posibil fără atingerea unor obiective ce țin de criteriile de la Copenhaga. Am spus că România susține în general politica ușilor deschise, pentru NATO și UE, având în vedere că securizarea Balcanilor este un element de securitate națională pentru noi”, a declarat Traian Băsescu.

„Am menționat scrisoarea comisarilor Fule și Ashton, adresată conducerii politice de la Sarajevo cu privire la realizarea obiectivelor foii de parcurs, așa cum s-a angajat Bosnia-Herțegovina în 2012. România e dispusă să ofere experiența sa. Am menționat că România e gata să se implice în proiectele importante din Bosnia-Herțegovina, de infrastructură, de dezvoltare a turismului sau dezvoltare a capacităților hidroenergetice ale Bosniei-Herțegovinei”, a explicat el.

„Am menționat că trebuie să trecem la un proces de revizuire a acordurilor bilaterale și de punere a lor în acord cu reglementările UE”, a mai spus președintele.

„În ultimii 18 ani, Bosnia-Herțegovina a avut motive să mulțumească României pentru ce a făcut. România va continua sprijinul pentru Bosnia și celelalte țări din Balcanii de Vest care nu sunt membre UE. Am informat pe președinte despre situația actuală, despre eforturile pentru integrarea europeană și că e posibil să se creeze un scepticism față de UE dacă se tergiversează intrarea în UE. Președintele Băsescu ne-a dat sfaturi utile”, a declarat liderul bosniac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri