Trăiește? ISIS a difuzat o înregistrare audio cu liderul Abu Bakr al-Baghdadi

Data publicării:
abu bakr al baghdadi isis

Gruparea Statul Islamic (SI) a difuzat joi o înregistrare audio cu liderul său Abu Bakr Al-Baghdadi, aceasta fiind prima formă de comunicare din partea liderului jihadist după aproape un an de zile, timp în care s-a vehiculat că ar fi fost ucis, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

 

Data la care a fost realizată înregistrarea de 46 de minute, difuzată de organizația media Al-Furqan, care are legături cu grupul jihadist, nu este clară. Baghdadi face însă referire la amenințările lansate de Coreea de Nord la adresa Japoniei și a Statelor Unite.

Publicarea înregistrării survine pe fondul speculațiilor asupra sorții lui Baghdadi, care nu a mai dat niciun semn de viață de la difuzarea unei înregistrări audio în noiembrie 2016, la scurt timp după lansarea unei ofensive la Mosul, în care el le cerea oamenilor săi să lupte până la moarte. El ar fi părăsit orașul la începutul anului, îndreptându-se probabil către frontiera irakiano-siriană.

Rusia a afirmat pe 22 iunie că este foarte probabil să-l fi omorât pe Al-Baghdadi în cursul unei lovituri aeriene la sfârșitul lunii mai în Siria, informație ce nu a fost confirmată la acel moment de nici o altă sursă.

Ulterior, ministrul american al apărării James Mattis a declarat că presupune că liderul grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, este încă în viață.

Liderul Statului Islamic a apărut o singură dată în public, în iulie 2014, la moscheea al-Nouri din Mosul, al doilea oraș ca mărime din Irak.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri