Trei bărbați au încercat să se sinucidă după ce au fost acuzați în mod fals de viol. Cât de departe a mers toată povestea

Data actualizării: Data publicării:
tanara cu un buchet de flori
Eleanor Williams FOTO: Sky News

Trei bărbați au încercat să se sinucidă după ce au fost acuzați în mod fals de viol, potrivit unei instanțe britanice. Tânăra care i-a acuzat își așteaptă acum pedeapsa pentru acuzații mincinoase.

Eleanor Williams i-a acuzat pe cei trei, dar și pe alți bărbați, că au atacat-o, iar în mai 2020 ea a postat un mesaj pe Facebook în care spunea că a fost victima unui grup de bărbați de la o firmă asiatică de curățenie, alături de fotografii în care își arăta rănile, despre care anchetatorii spun că și le-a făcut singură cu un ciocan, relatează Sky News.

Acuzațiile femeii au condus la indignare și la proteste în orașul ei natal, Barrow-in-Furness, Cumbria, manifestări de o amploare nemaiîntâlnită acolo în ultimele 3 decenii, potrivit poliției.

După postările din social media legate de presupusul incident, în oraș au fost înregistrate 151 de infracțiuni cu violență, între care 83 cu caracter rasist. De asemenea, o parte din micile afaceri locale s-au închis, iar membri ai comunității de imigranți și-au abandonat locuințele.

Williams, de 22 de ani, își așteaptă sentința, după ce a fost condamnată pentru acuzații mincinoase în luna ianuarie.

Luni, în instanță, proprietarul afacerii, Mohammed Ramzan, a spus că acuzațiile împotriva lui i-au făcut viața „un iad”. El a spus că a încercat să se sinucidă la două săptămâni după ce a fost arestat din cauza acuzațiilor lui Williams spunând că „încă poartă cicatricile” acelui moment.

Ramzan a mai spus că a fost amenințat cu moartea de nenumărate ori pe rețelele sociale de oameni „din întreaga lume”.

Proprietatea sa a fost vandalizată, iar afacerile sale au fost „falimentate” după ce el și familia lui au fost vizați „în cel mai îngrozitor mod”, a spus Ramzan în instanță.

Un alt bărbat, Jordan Trengove, a spus: „Cel mai critic moment a fost atunci când am încercat să-mi pun capăt zilelor, în august 2020”. El a mai declarat în instanță că, după ce Williams a afirmat că a violat-o, cuvântul „violator” a fost vopsit cu spray pe casa lui, iar fereastra i-a fost spartă. După acuzația falsă, a petrecut 73 de zile în închisoare, împărțind celula cu agresor sexual condamnat.

Un al treilea bărbat, Oliver Gardner, a spus că a încercat și el să se sinucidă.

Williams a fost condamnată marți la 8 ani și jumătate de închisoare.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri