Trei femei ţinute captive au fost descoperite la 10 ani de la dispariţie

Data publicării:
rapire

Trei suspecţi au fost reţinuţi în acest caz halucinant.

Pare o poveste desprinsă din filmele de la Hollywood, însă timp de zece ani, Amanda Berry, Gina DeJesus şi Michelle Knight au trăit un coşmar cât se poate de real.

„În tot acest timp, în 10 ani, nimeni nu ştia nimic despre locul în care ar putea fi, iar ea se afla chiar aici, pe strada Seymour”, a declarat unchiul uneia dintre victime.

Mai exact la cinci kilometri distanţă de propria casă, lucru valabil şi în cazul celorlalte două femei. Toate locuiau în aceeaşi zonă, iar în acest timp au fost ţinute ostatice în beciul unei case în care locuiau trei fraţi de origine hispanică. Totul până când una dintre ele a reuşit să scape şi a cerut ajutorul unui vecin.

 Acesta a auzit strigătele disperate ale uneia dintre ele. „Fata asta lovea în uşă şi urla. M-am dus acolo şi am zis: Te pot ajuta? Ce se întâmplă acolo?, iar ea a spus: Am fost răpită şi stau în casa asta de foartă multă vreme. Vreau să plec chiar acum. Am încercat să deschid uşa, dar nu am reuşit, aşa că am lovit uşa cu piciorul, am făcut loc pe dedesubt, iar ea a ieşit pe acolo”, povestește vecinul.


Citiți și: Trei cazuri de răpire care au șocat lumea în ultimii ani

Omul a alertat poliţia, care a intervenit şi le-a eliberat ulterior şi pe celelalte două femei. Rudele credeau că fetele au murit ori au fost vândute ca sclave.

„Locuiesc aici de 33 de ani şi nu am mai văzut aşa ceva.”, a spus un localnic. „L-am mai văzut cu copii în braţe, dar am crezut că erau nepoţii lui”, a declarat un alt vecin despre cel care le-a sechestrat pe cele trei femei.

Deşi cei care le-au răpit au fost arestaţi, iar fetele - eliberate, rămân încă multe întrebări la care nu s-a găsit răspuns. Printre ele şi de ce tinerele nu au fost decoperite de poliţie, deşi oamenii legii mai vizitaseră casa respectivă în 2004.

Amanda Berry a dispărut în 2003, când avea 16 ani, iar Gina DeJesus un an mai târziu, la vârsta de 14 ani. Cea de-a treia femeie, Michele Knight, a dispărut în 2002, la vârsta de 20 de ani.  

Deocamdată nu se cunosc detalii privind condiţile de detenţie. Cert este că una dintre ele a adus pe lume un copil, o fetiţă care are acum şase ani.

Am crezut că era singură, dar avea o fetiţă după ea. A luat-o în braţe şi a zis: Asta e fiica lui. Nu am înţeles despre cine este vorba. Nu ştiam că vorbeau chiar despre el, despre vecinul meu, credeam că vorbesc despre alt tip”, spune Charles Ramsey, bărbatul care le-a salvat pe tinere.

Potrivit medicilor, starea de sănătate a celor trei femei este bună. Poliţia i-a arestat pe presupuşii răpitori, trei fraţi de origine hispanică, în vârstă de 50, 52 şi resepectiv 54 de ani.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri