Trei jurnalişti din Mexic sunt dispăruţi din decembrie. Imagini cu doi dintre ei în lanţuri au fost postate pe internet

Data publicării:
barbat lanturi
Trei jurnalişti din Mexic sunt dispăruţi din decembrie. Imagini cu doi dintre ei în lanţuri au fost postate pe internet Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Trei jurnalişti sunt dispăruţi din 27 decembrie în Mexic, într-unul din cele 32 de state federate cele mai lovite de violenţă, au denunţat miercuri apărători ai drepturilor omului şi libertăţii de exprimare.

Toţi trei lucrau pentru un site de informaţii în statul Guerrero (sud-vest), unde violenţele au afectat în ultimele zile şi capitala sa turistică, Acapulco.

Doi dintre ei au apărut în lanţuri într-o înregistrare video postată pe internet. Unul dintre aceştia susţine că plăteşte "consecinţele" materialelor publicate, scrie Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Nu ştim când a fost înregistrat cu adevărat videoclipul", a declarat pentru AFP reprezentanta Reporteri fără Frontiere (RSF) în Mexic, Balbina Flores.

RSF a putut confirma că jurnaliştii au dispărut "într-o zonă foarte dificilă, foarte complexă, controlată aproape 100% de +Familia Michoacana+", un grup criminal local.

RSF şi alte două colective au cerut autorităţilor "să ancheteze şi să se coordoneze pentru a găsi imediat jurnaliştii".

Peste 150 de jurnalişti au fost ucişi în Mexic cu începere din anul 2000, potrivit bilanţului RSF. Crime care au rămas în mare parte nepedepsite.

Un responsabil de poliţie a fost ucis marţi la Acapulco, unde, în ultimele zile, au fost găsite mai multe resturi umane.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri