Trei morţi şi mai mulţi răniţi în incidente cu focuri de armă la Marsilia, din cauza traficului de droguri

Data publicării:
seringa
Foto: Getty Images

Cel puţin trei persoane au murit şi alte trei sunt în stare gravă în urma unor incidente cu focuri de armă la Marsilia, în sudul Franţei, în noaptea de duminică spre luni. Cartierele populare din nordul oraşului, măcinate de sărăcie și șomaj, sunt o piață importantă pentru traficul de droguri.

În incidentele de duminică noapte au mai fost rănite cinci persoane, a căror viaţă nu este însă în pericol, a informat prefectura de poliţie din departamentul Bouches-du-Rhone, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Victimele celor trei incidente cu focuri de armă sunt bărbaţi cu vârste între 20 şi 30 de ani.

Anchetele au fost încredinţate poliţiei judiciare.

Cele trei decese ridică la 13 numărul persoanelor ucise cu focuri de armă de la începutul anului la Marsilia, al doilea oraş al Franţei, potrivit unui bilanţ alcătuit de AFP. Majoritatea au fost pe fond de trafic de stupefiante în cartierele cangrenate de sărăcie, şomaj şi droguri.

De la începutul anului, la Marsilia au avut loc mai multe incidente cu focuri de armă, cu o accelerare evidentă în martie.

Anul 2022 s-a încheiat în Bouches-du-Rhone cu o cifră record de victime ale unor omoruri în grup organizat, 32, dintre care 28 la Marsilia, depăşind precedentul record (31) din 2016, potrivit parchetului.

În 2022, 31 dintre aceste omoruri au avut legătură directă cu traficul de droguri, a precizat prefectura de poliţie.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri