Trei polițiști uciși în urma exploziei unei bombe la o secție de poliție din Columbia

Data actualizării: Data publicării:
politisti-ucisi-explozie-columbia
Foto: Twitter/BluPacifico

Trei polițiști au fost uciși vineri în urma exploziei unei bombe la o secție de poliție din Columbia, după ce mii de oameni s-au adunat pentru a protesta din nou împotriva Guvernului, în capitala Bogota avâns loc şi câteva spargeri, transmite Mediafax.

O sursă din poliție a declarat pentru Reuters că 10 poliţişti au fost de asemenea răniți în explozie în orașul Santander de Quilichao din sud-vestul provinciei Cauca, cunoscut cs un punct fierbinte pentru trafic de droguri și violență.

Sursa nu a atribuit explozia unui anumit grup armat. Poliția ar urma să țină o conferință de presă sâmbătă dimineață.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Trei persoane au fost ucise joi, în timp ce peste 250.000 de oameni au manifestat într-o grevă declanşată la nivel național pentru a-și exprima nemulțumirea din ce în ce mai mare față de guvernul președintelui Ivan Duque.

Cererile acestora au inclus zvonuri desşpre reforme economice pe care președintele le-a negat și mânia față de ceea ce protestatarii numesc lipsa acțiunii guvernului pentru stoparea corupției și uciderea activiștilor pentru drepturile omului.

Mii de mii s-au adunat vineri după-amiază în Bolivar Plaza din Bogota pentru un „cacerolazo” - o expresie tradițională în America Latină de protest în care oamenii lovesc vase și tigăi.

„Suntem aici pentru a continua să protestăm împotriva guvernului Duque”, a spus Katheryn Martinez, o studentă în vârstă de 25 de ani.

Mulțimea, care a inclus familii și persoane în vârstă, a fost dispersată brusc de poliţie cu gaze lacrimogene, trimițând protestatarii care alergau pe străzile înguste ale districtului istoric.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri