Trei rachete au fost trase spre teritoriul israelian din sudul Libanului. Israelul spune că au căzut în mare

Data publicării:
tir de rachete lnsate inconflclictul dintre israel si palestinieni
Trei rachete au fost trase spre teritoriul israelian din sudul Libanului. Foto: Profimedia Images

Trei rachete au fost lansate joi din sudul Libanului spre Israel, a anunțat o sursă militară libaneză. Armata israeliană a confirmat tirurile, dar a subliniat că rachetele au căzut în Marea Mediterană, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit unor surse militare şi de securitate libaneze, proiectilele au fost trase dintr-o zonă aflată lângă tabăra de refugiaţi palestinieni din Rachidiyé, în sudul Libanului, o ţară învecinată cu Israelul.

O sursă apropiată Hezbollah, inamic al Israelului, a indicat că această mişcare armată libaneză nu a fost implicată în tirurile respective.

Cu puţin timp în urmă, trei rachete au fost trase din Liban şi au căzut în Marea Mediterană în largul coastelor de nord ale Israelului, a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Aceste tiruri au avut loc în timp ce Israelul a desfăşurat tancuri de-a lungul barierei de separare cu Fâşia Gaza, ţinta unor intense atacuri israeliene în ziua a patra a unui nou conflict sângeros cu grupurile armate din enclava palestiniană care au tras rachete spre teritoriul israelian.

În 2014, în timpul unei precedente ofensive israeliene împotriva Fâşiei Gaza, au fost, de asemenea lansate rachete din sudul Libanului spre nordul Israelului, reaminteşte agenţia France Presse.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri