Trei români răniți într-un accident rutier, în Marea Britanie

Data publicării:
accident uk 1

Actualizare 22.30. O româncă de 63 de ani este în stare critică, iar un bărbat de 66 de ani şi un tânăr de 22 de ani, care fuseseră în aceeaşi stare, nu mai prezintă risc vital, în urma accidentului de microbuz de miercuri din Anglia în care au fost implicaţi zece români, potrivit presei britanice.

Poliţia anunţase iniţial că la bordul microbuzului erau nouă persoane. Ulterior, anchetatorii au stabilit că în vehicul erau zece oameni, toţi cetăţeni români.

-----

Accidentul s-a produs pe autostrada M3, care face legătura dintre Londra și Southampton, în sudul Regatului.

Răniții au fost transportați pe calea aerului la spitalul din Southampton, scrie BBC. Ceilalți au fost duși cu ambulanța pentru a primi îngrijiri medicale.

Potrivit polițiștilor, grupul de români se afla în vacanță.

Potrivit informațiilor din presa britanică, șoferul a pierdut controlul volanului după ce un cauciuc ar fi explodat.

Microbuzul, care circula pe banda a treia, a traversat carosabilul și a părăsit drumul, unde s-a răsturnat, aruncând în acest timp doi pasageri din vehicul.

Circulația a fost blocată pe ambele sensuri timp de câteva ore.

Reacția Ministerului Afacerilor Externe

„Misiunea diplomatică a României la Londra a informat Centrala Ministerului Afacerilor Externe cu privire la producerea, în cursul zilei de astăzi, 24 iulie 2013, ora locală 9:48 AM, a unui accident de circulaţie, în care au fost implicaţi 9 cetăţeni români, pe autostrada M3 între Londra şi Southampton, în zona Old Basing, arată informarea MAE.

Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autorităţile britanice pentru a obţine informaţii cu privire la acest accident. Din informaţiile obţinute rezultă că un microbuz în care se aflau nouă cetăţeni români s-a răsturnat, ca urmare a exploziei unui pneu, trei persoane fiind grav rănite. Cetăţenii răniţi au fost transportaţi la Spitalul General din Southampton.

Misiunea diplomatică a României este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă cu privire la acest accident şi urmăreşte în continuare situaţia în cauză.

O echipă a ambasadei este în drum spre spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a acorda asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor legale.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri