Tribunalul din Minneapolis a stabilit la 1 milion $ cauţiunea pentru fostul polițist acuzat de moartea lui George Floyd

Data publicării:
Fostul polițist Derek Chauvin în mmomentul arestarii lui george floyd
Fostul polițist Derek Chauvin. Foto: Darnella Frazier / AFP / Profimedia

Fostul polițist Derek Chauvin, acuzat de moartea lui George Floyd, a compărut pentru prima dată în fața justiției. Tribunalul din Minneapolis a stabilit la 1 milion de dolari cauţiunea în cazul său, potrivit Agerpres.

De asemenea, Derek Chauvin a acceptat condiţiile tribunalului, care includ să nu contacteze familia lui Floyd, să nu lucreze în sfera securităţii, să nu părăsească statul Minnesota şi să predea armele de foc.

Poliţistul alb este văzut într-o înregistrare cum îl ţine la pământ pe afro-americanul Floyd în timp ce acesta se plânge că nu poate să respire. Scena a declanşat ample proteste antirasiste şi împotriva violenţei poliţiei, în SUA şi pe plan mondial.

O autopsie independentă, efectuată la cererea familiei, a constatat că George Floyd, bărbatul afro-american aflat în centrul amplelor proteste din Statele Unite, a murit din cauza „asfixierii, în urma menținerii unei presiuni constante”, a anunțat luni avocatul familiei, Ben Crump, potrivit CNN.

Citește și: Polițistul care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, acuzat de omor cu intenție. Ce vor păți colegii lui

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri