Tripleţi arestaţi după ce s-au folosit de ADN-ul lor identic pentru a comite infracţiuni

Data actualizării: Data publicării:
tripleti-arestati-londra
FOTO: Captură Twitter

Nişte tripleţi au fost prinşi şi arestaţi după ce s-au folosit de faptul că erau identici pentru a comite mai multe infracţiuni, relatează CNN.

Ricky şi Ralston Gabriel, în vârstă de 28 de ani, amândoi jucători de fotbal semi-profesionişti, au primit o condamnare de 14 ani de închisoare, vineri, după ce au fost găsiţi vinovaţi de tentativă de omor cu armă de foc.

Al treilea triplet, Reiss a fost găsit vinovat de aceeaşi infracţiune, dar şi de alte trei şi a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Cei trei fraţi sunt ultimele persoane, dintr-o serie de 8 alţi infractori, care au încercat să fure trei arme de foc ale poliţiei în aprilie 2017.

După ce alţi 4 indivizi au fost arestaţi, poliţiştii au încercat să dea de urma celorlalţi participanţi la infracţiune prin teste ADN. Problema a fost că cei trei au acelaşi ADN, iar testele nu au putut arăta care dintre ei este cu adevărat vinovatul sau dacă mai mulţi au comis infracţiuni.

Cei trei s-au folosit într-un mod isteţ de faptul că aveau un ADN identic pentru a scăpa de consecinţele acţiunilor lor, dar investigatorii au reuşit, într-un final să le dovedească vinovăţia”, a declarat Inspectorul Detectiv Şef de la Scotland Yard.

Detectivii s-au folosit de camere de supraveghere, și de investigarea telefoanelor celor trei pentru a dovedi că toţi erau implicaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri