Troiene de doi metri în nord-estul SUA. În New York e stare de urgență

Data publicării:
zapada sua

Este groaznic, vom rămâne în istorie cu zăpada asta”, spune un localnic.

Meteorologii spun că în câteva zile a nins cât pentru câteva luni. Din Ohio până la New York, zăpada a provocat haos pe autostrăzi şi în oraşe. Cel puţin 150 de maşini au rămas blocate în troiene.

„Zăpada îmi ajunge până la genunchi, chiar până la mijloc. Ai senzaţia că temperatura este de un grad. Iar acel lucru din spatele meu este o maşină acoperită complet de zăpadă. Este o ţară îngheţată”, a relatat reporterul ABC News.

Cele mai mari probleme sunt în statul New York. Zeci de drumuri sunt impracticabile şi mulţi şoferi au rămas blocaţi în maşini din cauza nămeţilor. Meteorologii spun că este cea mai friguroasă lună noiembrie în Statele Unite din 1976 până acum.

Este, probabil, cea mai mare furtună cu care ne confruntăm în peste 40 de ani”, a declarat Byron Brown, primarul orașului Buffalo. 

Soldaţii din Garda Naţională au fost trimişi în ajutor, dar munca lor este îngreunată de nisoarea care nu se mai opreşte.

Sunt însă şi persoane pentru care iarna este prilej de distracţie. Un american a plonjat în nămeţii din faţa casei pentru a măsura înălţimea stratului de zăpadă, iar doi tineri, împătimiţi ai surfului, s-au aventurat în apele reci ca gheaţa ale lacului Erie în căutarea valului perfect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri