Trump a postat de 40 de ori pe Twitter în doar două ore, la o zi după ce a ieșit din spital

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump este presedintele SUA
Președintele SUA, Donald Trump Foto: Getty Images

Președintele american Donald Trump și-a petrecut prima zi după externarea din spital în liniște, dar a compensat marți seara cu o serie de atacuri pe Twitter la adesa unora dintre țintele sale preferate, scrie Bloomberg.

În numai două ore, Trump a postat sau distribut 40 de mesaje pe Twitter. A anunțat că declasifică toate documentele legate de ancheta asupra legăturilor campaniei sale din 2016 cu Rusia - o decizie pe care ulterior a susținut că o luase deja - a distribuit mesaje critice la adresa unui mini-serial, a prezis că numirea judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă ar fi „rapidă și ușoară” și l-a criticat pe moderatorul dezbaterii pentru prezidențiale, Chris Wallace, spunând că e „de râs”.

De asemenea, el a criticat Administrația pentru Alimente și Medicamente, spunând că standardele de siguranță pregătite de agenție pentru un vaccin împotriva coronavirusului sunt „politice”, a insultat-o pe șefa Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi și a declarat că viitoarele alegeri vor fi „cele mai corupte” din istoria Americii. El s-a angajat, de asemenea, să desclasifice documente legate de ancheta asupra utilizării mailului privat de către fostul secretar de stat Hillary Clinton.

Această avalanșă de mesaje pare să reflecte îngrijorările sale cu privire la propria sa poziție în sondaje, în timp ce se tratează pentru coronavirus. Drept răspuns, candidatul democrat Joe Biden l-a implorat pe președinte să „renunțe la Twitter”.

Sondajele la nivel național publicate marți arată că Biden are un avantaj de peste 10% față de Trump, în timp ce sondaje locale arată că fostul vicepreședinte își menține sau își mărește avantajul în state cruciale, cum ar fi Carolina de Nord, Florida, Pennsylvania și Michigan.

Într-o altă serie de postări, Trump a anunţat marţi că a decis să nu mai negocieze cu democraţii asupra unui nou plan de ajutorare a americanilor şi firmelor mici pentru a face faţă pandemiei de COVID-19. Acest lucru a dus la o scădere a indicelui S&P 500 cu 1,4%, ștergând astfel un câștig de până la 0,7%.

Totuși, marți seară, tot pe Twitter, Trump a sugerat că este dispus să aprobe ajutorul pentru companiile aeriene și întreprinderile mici.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri