Trump a refuzat publicarea unui omagiu adus de Casa Albă lui McCain

Data actualizării: Data publicării:
donald trump getty
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele american Donald Trump a refuzat publicarea unui comunicat de către Casa Albă în care îi era adus un omagiu senatorului John McCain, decedat sâmbătă, conform Washington Post, incident care evidenţiază rivalitatea dintre cei doi.

GOP Senators Hold News Conference On Guantanamo Detention Facility
John McCain / FOTO: Guliver / Getty Images

Conform cotidianului citat, un comunicat oficial menit a saluta viaţa lui John McCain a fost pregătit de către anturajul liderului de la Casa Albă. Fostul prizonier al Războiului din Vietnam era calificat drept "erou".

Miliardarul le-a răspuns consilierilor săi că el ar prefera să publice un scurt mesaj pe Twitter, conform Washington Post.

„Condoleanţele mele şi respectul meu cel mai sincer pentru familia senatorului John McCain. Inimile şi rugăciunile noastre sunt cu voi!”, a scris Trump la scurt timp după anunţul decesului lui McCain.

Un mesaj destul de neutru, fără mulţumiri, fără niciun elogiu, fără nicio referire la parcursul acestei personalităţi a politicii americane, comentează AFP.

Contrastul este cu atât mai frapant cu cât numeroşi alţi responsabili ai executivului american au publicat comunicate sau mesaje pe Twitter pentru a saluta parcursul acestui politician republican.

„Aducem un omagiu vieţii sale, dedicate acestei naţiuni în armata noastră şi în viaţa publică”, a scris pe Twitter vicepreşedintele american Mike Pence. „Domnul să îl binecuvânteze pe John McCain”, a concluzionat el.

„Mulţumim, senator McCain, pentru serviciul în slujba naţiunii, a scris la rândul său pe Twitter prima-doamnă a SUA, Melania Trump.

Tăcerea preşedintelui după decesul lui John McCain şi această informaţie oferită de cotidianul Washington Post evidenţiază rivalitatea şi chiar dispreţul dintre miliardar şi senatorul republican.

McCain, fost candidat la alegerile prezidenţiale din 2008, a spus în 2016 că nu va vota pentru Donald Trump. Senatorul de Arizona critica des acţiunile preşedintelui, mergând până la a refuza să voteze abrogarea parţială a Obamacare, atât de mult susţinută de liderul de la Casa Albă.

Conform mass-media americane, John McCain a cerut în mod expres ca preşedintele să nu fie prezent la funeraliile sale.

Drapelul american de la Casa Albă a fost coborât în bernă în weekend, după decesul lui John McCain. Steagul era din nou sus luni, unii considerând prea scurt timpul cât a fost coborât în bernă.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri