Trump anunță că se va întâlni cu Kim Jong-un, pe 12 iunie

Data publicării:
S. Korea Reacts To U.S. Cancelling Summit With N. Korea
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat vineri că se va întâlni totuşi cu liderul nord-coreean Kim Jong-un pe 12 iunie, în Singapore, transmite Reuters. Partea americană contramandase summitul săptămâna trecută.

S. Korea Reacts To U.S. Cancelling Summit With N. Korea
FOTO: Guliver/Getty Images

Trump l-a primit vineri la Casa Albă pe generalul Kim Yong Chol, un înalt oficial de la Phenian, care i-a înmânat preşedintelui american o scrisoare din partea conducătorului Coreei de Nord, Kim Jong-un.

La conferinţa de presă de după eveniment, Trump şi-a exprimat convingerea că nord-coreenii doresc denuclearizarea.

El a susţinut că nu a deschis încă scrisoarea de la Kim şi că Washingtonul are pregătite sute de noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, dar a convenit cu emisarul de la Phenian să nu le implementeze imediat.

Preşedintele a declarat că nu s-a discutat şi despre drepturile omului sub actualul regim nord-coreean şi că transformarea este posibilă cu Kim Jong-un la conducere.

Kim Yong Chol, unul din colaboratorii cei mai apropiaţi ai lui Kim Jong-un, se afla pe lista neagră a Statelor Unite înainte de negocierile privind summitul americano-nord-coreean.

El este oficialul cu rangul cel ai înalt din Coreea de Nord care poartă discuţii la Casa Albă după anul 2000, când un eveniment similar a avut loc în timpul preşedinţiei lui Bill Clinton.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri