Trump cere urgentarea anchetei privind implicarea Rusiei în alegerile din SUA

Data publicării:
Donald Trump
Foto: Getty Images

Avocaţii preşedintelui american Donald Trump vor ca procurorul special care investighează presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 să accelereze ancheta, în schimbul acceptului liderului de la Casa Albă de a avea o întâlnire cu procurorul special Robert Mueller.

Donald Trump
Donald Trump / FOTO: Gulliver / Getty Images

Mueller anchetează de luni bune presupusul amestec al Rusiei în scrutinul prezidenţial încheiat cu victoria lui Trump şi a audiat membri ai echipei de campanie electorală al actualului lider de la Casa Albă şi înalţi funcţionari. Mueller a pus deja sub acuzare patru persoane care aveau legături cu Trump, între ele fostul consilier pe probleme de securitate de la Casa Albă, Michael Flynn.

Trump s-a arătat dispus să depună mărturie în faţa lui Mueller, dar îşi doreşte totodată ca ancheta să se încheie cât mai curând.

Potrivit WSJ, avocaţii lui Trump vor să-i propună echipei lui Mueller să accepte stabilirea unei date pentru finalizarea anchetei, cel puţin în ceea ce priveşte rolul pe care l-ar putea avea Trump în acest dosar. The Wall Street Journal scrie că avocaţii preşedintelui american ar urma să propună ca, din momentul stabilirii unei întâlniri între Trump şi Mueller, procurorul special să fie de acord cu un termen de 60 de zile pentru încheierea anchetei.

Avocaţii lui Trump consideră că investigaţiile lui Mueller se vor concentra pe decizia lui Trump de a se delimita de Flynn, care a demisionat la câteva zile de la preluarea mandatului de consilier pe probleme de securitate naţională după ce s-a aflat că a ascuns că a avut întâlniri cu reprezentanţi ruşi.

Totodată, avocaţii lui Trump cred că Mueller se va axa şi pe înlăturarea lui James Comey din funcţia de director al FBI şi pe posibilitatea ca această plecare să fi fost o manevră a lui Trump pentru a îngreuna ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA.

Negocierile echipei juridice a lui Trump cu reprezentanţi ai lui Mueller sunt încă în fază preliminară, potrivit WSJ. Însă experţi consultaţi de cotidianul citat cred că este foarte greu ca procurorul special să accepte să stabilească o dată limită pentru finalizarea anchetei, în condiţiile în care ar putea apărea noi probe importante în acest caz.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri