Trupa Rammstein dă în judecată statul german pentru cenzurarea unui album

Data publicării:
GettyImages-141716734

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Trupa a înaintat un proces împotriva Germaniei pentru cenzurarea temporară a albumului „Liebe ist für alle da”, a declarat un purtător de cuvânt al Tribunalului Regional din Bonn. Trupa rock cere daune în valoare de 66,000 de euro.

În 2009, Departamentul federal pentru mass-media nocivă asuprea persoanelor tinere, o agenție guvernamentală din Germania, responsabil pentru listarea lucrurilor care ar putea dăuna tinerilor, a decis că unul dintre cântecele de pe album, „Ich du dir weh” și pozele din broșura de însoțire a cd-ului, erau „brutale” și „imorale”. Întregul album a fost cenzurat.

Din momentul în care o lucrare este listată de către organizație, nu i se poate face publicitate și poate fi vândută doar sub anumite condiții stricte, limitându-i potențialul succes.

Componenții trupei susțin că au fost nevoiți să distrugă sau să depoziteze aproximativ 85,000 de copii ale albumului în urma acestei cenzuri.

Albumul nu a rămas cenzurat pentru o perioadă lungă de timp. Curtea Administrativă din Cologne a eliminat albumul din lista lucrurilor dăunătoare moral după jumătate de an, susținând că clasificarea a fost ilegală, neglijând libertatea artistică în urma acestei decizii.

Este neclar motivul pentru care trupa Rammstein a hotărât să înainteze acest proces, la șapte ani după cenzurarea albumului.

Procesul va avea loc în vară, iar cei șase membri ai trupei nu sunt obligați să se prezinte personal la proces.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri