Trupul intact al unei călugărițe moarte de patru ani atrage oamenii la o mănăstire din Missouri

Data actualizării: Data publicării:
Trupul călugăriței Lancaster va fi mutat pe 29 mai și învelit în sticlă în capelă, unde vizitatorii îl pot vedea în continuare
Trupul călugăriței Lancaster va fi mutat pe 29 mai și învelit în sticlă în capelă, unde vizitatorii îl pot vedea în continuare. Foto: Twitter

Sute de oameni din SUA au călătorit la o mănăstire dintr-un orășel mic din Missouri pentru a vedea trupul unei călugărițe care aparent nu are semne de degradare la patru ani de la moartea sa. Trupul surorii Wilhelmina Lancaster a fost exhumat și s-a dovedit a fi „intact”, un semn al sfințeniei sale, potrivit The Guardian.

Sora Wilhelmina Lancaster a fost fondatoarea mănăstirii Regina Apostolilor din Gower, Missouri.

Trupul său a fost exhumat pe 18 mai, astfel încât să poată fi mutat într-o capelă a mănăstirii, la patru ani după moartea ei în 2019.

Dar când sicriul a fost deschis, trupul surorii Lancaster era intact, aproape fără semne de putrezire. Trupul nu fusese niciodată îmbălsămat și a fost îngropat într-un sicriu de lemn crăpat care i-a expus cadavrul la umezeală și resturi.

„Ni s-a spus de către personalul cimitirului să ne așteptăm doar la oase, deoarece sora Wilhelmina a fost îngropată fără îmbălsămare și într-un simplu sicriu de lemn”, a declarat una dintre surorile mânăstirii pentru Newsweek.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cei care au dezgropat trupul, au găsit un strat de mucegai pe corpul călugăriței, probabil din cauza condensului din sicriul crăpat, a raportat Catholic News Agency. 

În catolicism, corpurile care sfidează procesul de descompunere sunt cunoscute ca „incorupte”, ceea ce este un semn de sfințenie și de justificare ulterioară pentru sfințenie. Procesul pentru sfințenie nu a fost început pentru Lancaster, a spus episcopul Johnston, din Kansas City-St Joseph, într-un comunicat.

Peste 100 de cadavre au fost incorupte, a raportat Catholic News Agency. Dar Lancaster este probabil prima persoană de culoare din SUA găsită intactă.

„Credem că este prima femeie afro-americană”, a spus maica Cecilia, stareța mănăstirii, pentru Catholic News Agency. Cecilia a fost prima persoană care a examinat sicriul, în calitate de șef al mănăstirii.

Unii experți au spus că nu este neobișnuit ca cadavrele să rămână bine conservate în primii câțiva ani după moarte, chiar dacă nu sunt exhumate.

„În general, atunci când îngropăm un corp, ne așteptăm că va dura aproximativ cinci ani pentru ca acesta să devină scheletizat”, a declarat Nicholas Passalacqua pentru Newsweek. Passalacqua este profesor asociat și director de antropologie criminalistică la Universitatea Western Carolina.

„Asta fără un sicriu sau orice alt recipient sau ambalaj care înconjoară rămășițele. Deci, pentru acest cadavru, care a fost îngropat într-un sicriu, personal nu mi se pare prea surprinzător faptul că rămășițele sunt bine conservate după doar patru ani.”

Cu toate acestea, vestea despre exhumare s-a răspândit prin intermediul rețelelor sociale, sute de oameni călătorind în Missouri pentru a vedea trupul intact al călugăriței.

Lori Rosebrough, un rezident al Overland Park, Kansas, a declarat pentru USA Today că a fost o „ocazie incredibil de rară” de a vedea „mâna lui Dumnezeu la lucru”.

„Nu mulți oameni pot spune că s-au atins și s-au rugat peste trupul unui sfânt”, a scris Rosebrough. „Cred că miile dintre noi care am făcut călătoria la Gower, Mo, săptămâna aceasta putem spune acum că am făcut-o.”

Royce Hood, care găzduiește o emisiune radio catolică, a călătorit cu soția sa, Elise, și cu cei șase copii ai lor. Drumul de la casa din Peoria, Illinois a durat peste cinci ore.

„Simt că oamenii spun: „Uau, avem nevoie de asta chiar acum””, a spus Hood pentru Catholic News Agency.

„Este atât de mult haos și întuneric în lume. Cred că Dumnezeu ne dă mici haruri pentru a ne aminti de ceea ce urmează și de ceea ce ne așteaptă.”

Trupul călugăriței Lancaster va fi mutat pe 29 mai și învelit în sticlă în capelă, unde vizitatorii îl pot vedea în continuare, potrivit site-ului mănăstirii.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri