Trupul unui bărbat ucis în urmă cu 40 de ani, găsit după ce din stomacul acestuia a crescut un smochin

Data publicării:
Smochin
Foto: Shutterstock

Trupul neînsuflețit al unui bărbat din Cipru, care a fost ucis în anii ‘70, în timpul unui conflict, a fost găsit după ce din stomacul bărbatului a crescut un smochin. Un cercetător a văzut copacul care crește într-un mediu neobișnuit și, săpând în jurul rădăcinilor, a făcut descoperirea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ahmet Hergune a fost ucis, în 1974, în timpul conflictului dintre ciprioții turci și ciprioții greci. Timp de aproape patru decenii, rămășițele umane ale acestuia au rămas nedescoperite.

„Trăiam atunci într-un sat cu 4.000 de locuitori, jumătate turci, jumătate greci. În 1974, au început problemele. Fratele meu, Ahmed, s-a alăturat Organizației de Rezistență a Turcilor. În data de 10 iunie, grecii l-au capturat. Decenii întregi l-am căutat în zadar”, își amintește sora bărbatului, Munur Herguner, în vârstă de 87 de ani.

Nimeni nu a bănuit însă că locul de odihnă veșnică al bărbatului era marcat de un smochin. Copacul a fost găsit în 2011, de un cercetător căruia i s-a părut curios locul în care a crescut - o peșteră din munți.

Bărbatul a săpat în jurul smochinului și a găsit trupul neînsuflețit. Îngrozit, a sunat poliția. Autoritățile au început o anchetă și au găsit cu totul trei cadavre, scrie Mirror.

Testele ADN au confirmat identitatea lui Ahmed și faptul că acesta a fost cel care a mâncat smochine înaintea decesului.

Se pare că Ahmed a fost dus în peșteră alături de alți doi bărbați. În urma lor a fost aruncată dinamită. Explozia i-a omorât, însă a făcut și o gaură în tavanul peșterii, prin care a pătruns lumina. Astfel, smochinul a avut minime condiții de supraviețuire în acest mediu neobișnuit.

Peste 200.000 de oameni au fost uciși sau dați dispăruți în urma conflictului din 1974.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri