Trupurile a 74 de migranți, descoperite pe o plajă lângă Tripoli

Data publicării:
imigranti libia captura 26 10 2015

Trupurile neînsuflețite a 74 de migranți morți înecați după naufragierea ambarcațiunii lor, cu ajutorul căreia ei încercau să ajungă în Europa, au fost descoperite pe o plajă la vest de Tripoli, a anunțat marți Semiluna Roșie din Libia, informează AFP.

imigranti libia captura 26 10 2015

"Am intervenit după ce am fost alertați de localnici (...). Voluntarii noștri s-au deplasat la Harsha, lângă Zaouia (la 45 de kilometri vest de Tripoli) pentru a recupera 74 de cadavre de migranți", a anunțat Semiluna Roșie din Libia pe pagina sa de Facebook.

Locuitorii din zonele învecinate au descoperit o ambarcațiune eșuată pe plajă, având în interior mai multe cadavre de migranți ilegali și au chemat echipele Semilunii Roșii.

La șase ani după prăbușirea regimului lui Muammar al-Gaddafi, Libia este în continuare cufundată în haos, iar țara a devenit un punct de pornire a imigrației ilegale spre Europa.

Traficanții de migranți ilegali profită de acest haos și organizează plecări, în general din vestul țării, cu destinația Italia, care se află la numai 300 de kilometri de aici, scrie Agerpres.

În absența unei armate sau a unor efective regulate ale poliției, mai multe miliții fac oficii de pază de coastă, fiind adesea acuzate de complicitate și chiar de implicare în acest trafic prosper.

Semiluna Roșie din Libia se plânge de lipsă de mijloace, afirmând că echipele sale sunt formate în special din tineri voluntari.

Europenii preconizează măsuri pentru a bloca sosirea miilor de migranți dinspre Libia, însă planurile lor sunt criticate de organizații internaționale și nonguvernamentale, care atenționează cu privire la relele tratamente la adresa migranților blocați în Libia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri