Turcia | 1.500 de funcţionari din Ministerul Finanţelor, bănuiţi de legături cu Fethullah Gulen

Data publicării:
fethullah-gulen-1

Aceştia sunt suspectaţi de legături cu Fethullah Gulen, clericul pe care regimul de la Ankara îl acuză că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat de vineri noapte. Funcţionarii din Ministerul Finanţelor care au fost suspendaţi sunt din departamente din întreaga ţară. Măsura care îi priveşte a coincis cu avalanşa de concedieri ale adepţilor lui Gulen din Ministerul de Interne, Armată şi Justiţie.

Din Statele Unite, unde s-a refugiat în 2013, atunci când a fost anchetat pentru corupţie la comanda fostului său aliat politic, Recep Tayyp Erdogan, predicatorul Fethullah Gulen neagă orice implicare a sa în puciul eşuat.

Premierul turc Binali Yildirim a decis suspendarea concediului anual pentru mai mult de 3 milioane de funcționari publici din întreaga Turcie, până la dispoziții ulterioare, transmite Agerpres.

Ordinul survine pe fondul altor decizii referitoare la concedierea sau suspendarea a mii de judecători, procurori, polițiști, membri ai armatei şi angajaţi ai Ministerului Finanţelor, în urma tentativei de lovitură de stat. Funcționarii aflați deja în concediu vor trebui să revină la serviciu cât mai rapid posibil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri