Sari la conținut
News Alert

Turcia a blocat accesul la Twitter și WhatsApp

Accesul la Twitter și WhatsApp a fost blocat vineri în Turcia, a anunțat grupul de monitorizare Turkey Blocks, în urma arestării preventive a 11 parlamentari prokurzi în sud-estul țării.

Social Media Site Twitter Debuts On The New York Stock Exchange

FOTO: Gulliver/GettyImages

Potrivit unui expert Turkey Blocks, accesul la Twitter și Whatsapp a fost blocat printr-o metodă care constă în încetinirea accesului la anumite website-uri până în punctul în care acestea nu pot fi folosite, informează Agerpres.

Cei doi copreședinți și mai mulți deputați ai Partidului Democratic al Poporului (HDP), principalul partid pro-kurd din Turcia, au fost arestați preventiv în cursul nopții de joi spre vineri.

Selahattin Demirtas și Figen Yuksekdag, care conduc împreună HDP, au fost arestați în cadrul unei anchete „antiteroriste” legate de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit agenției de presă Anadolu.

Aceste arestări, ordonate de Parchetul din Diyarbakir (sud-est), constituie o acțiune fără precedent împotriva HDP, partid care se opune ferm președintelui Recep Tayyip Erdogan. Cu 59 de deputați, HDP este a treia forță parlamentară din Turcia.

Potrivit HDP, începând din iulie 2015 peste 5.000 de persoane afiliate partidului au fost reținute și cel puțin 1.000 au fost arestate cu mandat.